torsdag 25. oktober 2012

Melide

Det var morgonstille i huset då vi låste døra etter oss og forlet hospitset "Die zwei deutche" og byrja gå vestover att. Alle barar var stengde i den vesle landsbyen, så det vart nok ingen frukost før vi kom fram til neste by, vel 6 km framme.  Ikkje lenge etter forlet vi provinsen Lugo, og kom inn i Provincia de A Coruna. Den siste provinsen på vandringa vår. Santiago låg no berre 63 km lenger vest. Det var framleis folketome gater då vi gjekk gjennom den siste landsbyen før Melide.


Melide, eller Melid som han heiter på gallego, er det geografiske midtpunktet i Galisia. Galiserane er kelterar. I slekt med folk i Irland, Wales, Cornwall og  Bretagne. Men språket gallego er ikkje keltisk men i slekt med portugisisk.  Men om byen er det geografiske sentrum i regionen, ofrar ikkje vegboka mi mykje omtale den. Der er fleire kyrkjer, men berre ei kyrkje er verdt å vitje, står det. Så vi tråklar oss fram i gatene til den kyrkja, Iglesia de Santi Spiritus. Den Heilage Ande kyrkja.

Men inne i kyrkja var det messe då vi kom, så det vart berre ei stutt vitjing, før vi kryssa oss attende til pilegrimsvegen, og heldt fram vandringa mot vest. Gjennom landsby etter landsby, fram til siste byen før Santiago, Arzua.



Melide
Vegen Palas de Rei - Arzua


Vegprofilen same stykket




Provincia de A Coruna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar