mandag 1. juni 2009

Reisa 1.juni 2009

Det bles litt kald vind om ettermiddagen, 1.pinsedag.
Då vi forlet Ørsta kl.21, kom skodda sigande inn mellom fjella. Men når bussen kom ned Stigedalen til Nordfjord var det klårt.


Det vart ei fin natt å køyre i. Sommarnatta sitt blålege lys låg over fjella. Etter rasten på Kvam, byrja det å lysne, og framme ved til Mjøsa kom sola over åskanten.

Bodil vart borte for meg i sikkerheitskontrollen. Ho kom etter meg igjennom, og eg la merke til at ho vart stogga på grunn av ei pilleeske ho hadde i lomma. Men brått var ho borte. Eg stod både lenge og vel ved sjekkpunktet, men inga Bodil å sjå. Var ho teken inn til avhøyr eller kroppsvisitasjon?
Prøvde å ringe henne men fekk ikkje kontakt. Til slutt kontakta eg personalet.
Om dei visste kvar kona mi var?
Nei, ingen visste noko.. Ei kvinne gjorde seg så mykje bry at ho spurde litt rundt, men nei.
Då ringer mobilen.
Kvar var eg?, ville Bodil vite.
Så viste det seg at ho ikkje hadde sett oss, og derfor gått gjennom passkontrollen og var alt komen til gaten.

Det var ikkje mange passasjerane med morgonflyet til Paris. Klår luft, men med mykje dis, gjorde at store utsynet fekk vi ikkje. Vi berre skimta konturane av Danmark og Nederland under oss.
Vi passert Amsterdam og flyet byrjar på nedstiginga til Paris.


Paris vart berre Gare d’Montparnasse, for kl. 14.00 gjekk hurtigtoget i retning Bordeaux.
Men byr vegane heime på dårleg utsikt, så er det ikkje betre langs toglinjene i Frankrike. Derfor gjekk to av tre timar bort i “nyttig” soving.
Frå Bordeaux gjekk toget vidare mot Toulouse, men vi steig av i Agen. Derifrå vart det eit lokaltog med gamaldagse kupeear.


Det var godt å kunne stige av i Moissac og leite opp Gité Ultreia. Der venta eit bra 4 sengers rom, og ein herleg trerettars middag. Suppe, svinekotelettar og is til dessert. Og middagen vart servert ved to langbord i bakhagen.
Vi var mange nasjonar samla denne kvelden, canadisk, italiensk, fransk og norsk.
Men i Euro.land nyttar det ikkje med norsk mynt, derfor må vi og ut for å finne ein bank. Litt sightseeing må vi og ha før senga ventar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar