onsdag 19. mars 2014

Heime att.

Så er vi heime att, mi kjære og eg.  Etter ei lang dag og natts ferd frå sol og varme i sør til ein snøkvit vårmorgon ved fjorden her i nordvest.
7 dagar brukte vi på vår ferd rundt om i Marokko.
Og vi fekk oppleve eit kontrastane sitt land - sjølv om det vart berre ein liten bit av landet vi fekk sjå,  dei få dagane vi var der.
Stor rikdom og stor fattigdom, moderne storby og gamle tradisjonsrike landsbyar. Ei grøderik kystslette og halvørken i det indre og i fjella.
Og - meinte eg å sjå - eit land i endring. Spørsmålet er berre kvar endringa går?
Ein god ferdaleiar auste frå kjelder om historie og kultur -  og korleis dagen sitt Marokka ter seg, sett frå vårt norske synsfelt. Godt hjelpt av vår lokale fylgjeguide.
Kartet viser byar vi var innom, med Marrakech, Essaouira og Rabat som hjørna i ein trekant. Det vert ikkje store biten av det lange og kontrastrike landet vi vitja.
Det vart mykje å sjå, høyre og oppleve på nokre få dagar, og vel heime att, kjem bearbeidinga av opplevingane i minnet. Noko som dei mange bileta vi tok på rundreise vil hjelpe til med. Men no kjenner eg at den lange ferda heim krev sitt, så det får kome som små glimt her på sida mi seinare, i dagane som kjem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar