søndag 6. mai 2012

Nerja



Fem mil aust om Malaga ligg den austlegaste byen på Costa del Sol. Det er Nerja. Opphaveleg, som dei fleste av byane på solkysten, ein liten fiskarlandsby. Men så kom turistinvasjonen, og i dag bur der opp mot 20.000 i den koselege og kvite byen, med sine mange sandstrender ved det blå havet.
I 1885 vart byen råka av eit jorskjelv, og det fekk noko av ei framskota klippe til å falle ut i havet. Kong Alfonso XII vitja byen, og han kalla på grunn av utsynet,  det attståande platået for Europabalkongen, der det stikk fram i havet. Og Europabalkongen er ein samlingsstad både for dei lokale og turistane. 














Men byen har ein stor attraksjon til. Tre kilometer inne mellom fjella fann nokre gutar i 1959 fleire grotter. Fleire av dei viste far etter gamal busetning, og hadde i tillegg holemåleri. Den største av dei er open så ein kan kome inn å sjå. Og det var flott. Det var som å vandre i ei stor gotisk katedral, skapt av vatn gjennom tusenvis av år.
I denne grotta er det laga til ein stor konsertsal der det  årleg vert helde ein stor konsert. Då er den spanske dronninga ein fast tilhøyrar.
Nerja

Så er vår vitjing i Andalusia over, og turen går attende til flyplassen i Malaga der flyet heim til gamlelandet ventar.
Eg nyttar høvet til å takke vår guide for ei flott veke, og ynskje henne lukke til med den nye gruppa frå Norge som ho skal ta imot og syne fram Andalusia til. Det vert nok ikkje siste gongen vi dreg på Nytt og Nyttig tur.









2 kommentarer:

  1. Takk for turen! Det har vore interessant og lærerikt.

    SvarSlett
  2. Hyggeleg melding å få. Takk

    SvarSlett