søndag 14. april 2013

Visst skal våren kome?

Ja, idag kan det sjå ut som om våren er på veg, sjølv om dei store regnmengdene som er melde, kanskje ikkje kjem. I dag vakna eg til plussgrader og grå himmel. Det har ikkje vore det vanlege denne vinteren. Det har vore ein kald og stabil vinter uten dei store nedbørsmengdene her i bygda. Eg kan telje på ei hand dei gongane eg har vore nøydd til å starte opp snøfresen, og det er ikkje det normale her på nordvestkanten av landet.


 

Nokre snørider har det vore. Den siste så langt, kom sist helg, då det var tid for å få sommardekka på bilen. Det måtte utsetjast noke dagar. Men snørida varde berre vel eit døgn, så brotna skyene opp, og sola kom attende med sitt lys. Og så fekk vi kalde, klåre netter, og solrike dagar, med snøen liggande heilt i ned fjøra på andre sida av fjorden. Men det var kaldt i sola. Skulle eg nyte solvarmen så måtte eg finne meg ein stad i le for trekken, og då vart det heller lite av solbading. Ikkje sjøbad heller. Rart å tenkje på at for eit par år sidan opna eg sjøbadsesongen andre påskedag. I år har ikkje det vore aktuelt for ein frosen kropp som meg.
                                                                           
Dette var eit vanleg syn desse dagane. Fjelltoppane bade i sol, og under kalde, frosne fjellsider Heilt topp for dei som likar å nyte ski og snøkledde fjellsider. Men no ser det ut for at våren, og kanskje varmen, er på veg. Også dette året. Så då ser eg fram til grønkande lier og blømande marker. Og varmare dagar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar