lørdag 28. november 2009

Camino Frances 2010

Fase 1 er opna. Planlegginga av neste års vandring.
Første planleggingsmøtet har vore. Startskotet har gått.
Er ikkje det tidleg?
Det vil då gå både vinter og vår, og truleg sommar med før med vi kan fylle sekkane med det aboslutt nødvendige av kle og toalettsaker. Det gjeld å få ned vekta på sekken til eit minimum når den skal berast på ryggen gjennom mange dagars vandring.
Idealvekta på 10% av eiga kroppsvekt når eg nok heller ikkje under 2010-vandringa.

Men først er det mange ting som må avklarast.
Startpunktet er klart. Det er Pamplona.
Men korleis kjem vi oss dit?
Er det Barcelona, Madrid eller Bilbao vi skal velgje å ta fly til?
Og skal vi satse på tog eller ekspressbuss vidare til Pamplona?
Vi må nok ha ei overnatting før start i Pamplona. Kvar skal vi ta den?

Eit anna viktig spørsmål som må avklarast er; Kva tid tek vi vandringa? Vår eller haust? Sommaren vert kanskje i varmaste laget for oss nordvestlendingar.
I tillegg er 2010 eit heilagt år for pilegrimsvandringa mot Santiago og Jakobs grav.
Då er det det venta ekstra mange pilegrimar på vegen. Kva vil det bety med omsyn til overnattingplassar? Vonleg er ikkje trykket så stort der vi skal gå som lenger vest, nærare Santiago de Compostella. Og vonleg er også hovedstimen komne lenger vest, over høgsletta, i slutten av vandringsesongen. Det vil i så fall gjere det enklare å få seg overnattingsplassar ut i september enn tidlegare på året.

Eit tredje spørsmål er; Kor langt skal vi gå neste år? Og kor mange dagar skal vi setje av til vandringa? Og vi må ha ein kviledag. Kvar skal vi ta den?
Vandringsbok er innkjøpt frå Tyskland. Denne er på engelsk, ikkje tysk eller fransk. Det gjer den lettare å forstå for denne vandrarar.

Planen er å dele dei vel 70 mila fram til Santiago på tre år. Det vi sei 20 mil + i året. Det beste er å avslutta kvart års vandring i ein by som har buss eller togforbindelse ut. Då avgrensar det seg. Og for 2010 vert det Burgos.

Og det høver godt, for den ligg på grensa til den flate, trelause og endelause høgsletta. Messetaen. Den får vente til 2011.

Eit fjerde spørsmål er; Er det ein pilegrimsveg med store høgdeforskjeler? Vert det slitsomme bakkar undervegs?

Eit bilete frå internett viser veldige utfordringar. Men der er dei vel 70 mila trykt saman på nokre få centimeter. Dreg vi det ut og fordeler toppane og dalane undervegs, utover heile strekninga, vert det ikkje så voldsomt.
Der er nokre fjell å gå over med høgder opp mot 11-1200 m, men når utgangspunktet er 5-600 m, er det overkomeleg, sjølv for gamalt folk med sekk på ryggen. Og det er ikkje bratte sunnmørsfjell det er snakk om. Dei to høgste, Cruz de Ferro og O Cebereiro får vente med sine utfordringar, enn så lenge.

Og er vi like heldige i 2010 som vi har vore dei tre vandringsåra i Frankrike, får vi mange varme og fine solskinsdagar, og lite av dei regnfulle.
Vandraren har byrja å gle seg, sjølv om det er mange månader att med fase 1 -førebuing- enno.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar