fredag 14. juni 2013

K-damer på tur

I dag var det K-damene sin tur til å drage på utflukt. Til Nordfjord og Stryn. Og sidan dei var litt reduserte i tal, fekk eg lov å vere med. Noko som var svært triveleg. Været var ikkje av det aller beste. Men heller ikkje av det verste. Det regna til tider lite grann, og så mykje sol vart det heller ikkje.
Første stopp var museumet for Anders Svor sine skulpturar på Grodås, og medan ein venta på at dørene skulle opnast vart det oppstilling for fotografering saman med Peter Wessel Tordenskiold.
Inne var der ei rikhaldig utstilling av hans kunst. Vel verdt å bruke tid på.
Som dette av bestefaren som lærer barnebarnet sitt å skrive. Eller dette av kvinna og den døyande mannen. Eg tykkjer han har vore flink til å fange livet i sine mange skiftingar.

Etter  museumsvitjinga gjekk turen vidare til Stryn sentrum, med kafe og butikkvitjing. Før vi tok bakkane fatt opp til hyttebyen oppe i fjellet over sentrum, og Bøsetra der. Der har ei av K-kvinnene ei hytte av gamlesorten. Ikkje desse store og moderne som no vert reiste i nabolaget. Der vart det kaffi, kaker og drøs nokre timar, før vi tok fatt på bakkane ned, og så attende til heimbygda. Ein triveleg dag på tur, trass i kjøleg vær, og stundom litt regn.                                                                                                                                                              
                                                                                                               

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar