mandag 18. februar 2013

Mot aust

Om vi kjem oss avgarde til Spania for å gå også i år, så går første veka med til Camino Inglès og Camino Finisterre. Men kva då med den andre veka? Der må det inn ein annan kort vandringsveg.

Og då mi vi flytte på oss. Bort frå området rundt Santiago de Compostela. Lenger austover langs Camino Frances. Til ein by vi har overnatta i tre gonger før på vandringa vår. Og denne gongen går vi nok ikkje dit, vi tek buss på gode motorvegar. Først over fjella til Leon, og så vidare austover  høgsletta til Burgos. Ein by som eg minnest som ein av dei finaste vi vitja under vandringane våre, og der katedralen er byen si perle.

Igjennom Burgos går det to vandringsvegar. Den eine er Camino Frances som fører vest til Santiago de Compostela. Den andre er Camino El Cid som byrjar litt lenger nord, i El Cid sin fødeby, og går søraustover til kysten, til Valencia der han herska dei åra han var på kant med den castillianske kongen.
Men i fjor haust vart det opna ein ny vandringsveg frå Burgos og sydover. Den går mest paralell med El Cid vegen, men er ikkje på langt nær så lang. Den er det vi vonar å bruke siste veka på. Det er den norske vandringsvegen i Spania.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar