fredag 15. februar 2013

Camino Inglès

Når pilegrimar frå nordlege land - som frå våre kystar - kom med båt til Galisia på veg til Jakob si grav, då landa dei på nordvestspissen av den spanske halvøya. Og der ligg A Coruña, ein by med gamle og sterke pilegrimstradisjonar, og då er der sjølvsagt og ein gamal pilegrimsveg som fører sørover til Santiago de Compostela. Camino Inglès, den engelske vegen, er den kalla. Den er ikkje så lang, omlag 75 km, og ein reknar normalt med at det tek tre dagar å gå den. Sør for byen er det ei "bratt" stigning opp på ein ås, men så flatar det ut sørover mot Santiago.     Men kor lang tid ein brukar er alltid avhengig av den enkelte vandrar. Kor snøgt eller roleg ein ynskjer å gå. Eg ser på verdsveven at der er dei med små born som reknar med å bruke  to veker på vegen.   Og der er sikkert dei som nærast spring den på to dagar.                                   
 

 
 Men då ein må gå 100 km for å få beviset for å ha fullført ei pilegrimsvandring, så har Camino Inglès fått ei utviding litt lenger nordover til byen Ferrol. Frå den er det 110 km å gå til Jakob si grav.
Denne pilegrimsvegen er det vi har planar om å gå løpet av året, men då utan forlenginga til Ferrol, då vi ikkje treng mange pilegrimsbevis liggande vekkgløymde i ei komodeskuff.
Men sidan det tek så få dagar å gå den, må vi legge inn eit par andre korte vegar i tillegg.
Det vert litt kostesamt å reise til Spania for å gå berre ei tre/fire dagar, og så vende attende til heimegrenda att.

2 kommentarer:

  1. Har de gått til Finis Terre?

    SvarSlett
  2. Nei, det har eg ikkje. Vi skulle bile ut sist haust, men då regna og bles turen bort.

    SvarSlett