torsdag 24. november 2022

Himmelskyer

Den blå himmelen frå i går vart bytt i grå skyer i dag, og i aust låg fjella med grå nedbørselingar om toppane. Men så, når dagen går mot kveld opnar det seg ein annan himmel over åsen i sør, med revner i det grå, og frå den blå himmelen bak vert det grå farga av gylne stråler frå den dalande sola.

Vi kan i våre dagar kjennast litt motlause som truande. Det synest som om Kristustrua er inne i ein motbakke i folket vårt, ja i vår verdsdel.  Men sola som bryt gjennom dei mørke skyene fortel om noko anna enn motløyse. Dei fortel at Kristus lever og at han har framtida i si hand. Så miss ikkje motet om du ser berre mørke skyer no. Ein dag skal skylaget revne for Anden og Gudsrikets vår.
I tru under himmelens skyer har fedrane hausta og sådd. Og fram gjennom bygder og byar har kallet og vekkinga nådd......

I tru under himmelens skyer vi vandrar i fedranes spor og ventar blant alle som lyder, ein Ande og Gudsrikets vår. .......

I tru under himmelens skyer vi skodar den skimrande strand, i håpet som stendig fornyar vår lovsong i jordlivets land. Kring trona skal vi syngje ein gong i Faders hus, ein song om om Gud og Lammet, lik store elvar brus.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar